Anna M

Van kinds af aan kreeg ik van mijn moeder te horen dat bevallen appeltje eitje was. Dat ik en mijn zusjes er binnen no time waren en dat de huisarts (toen nog geen verloskunde) het haar zelf liet doen. Om die rede heb ik nooit angst gehad voor mijn bevalling. Sterker nog ik keek er juist erg naar uit. Zo gezegd zo gedaan de bevalling van mijn eerste dochter verliep spoedig op de baarkruk in het bevalcentrum West in Amsterdam. Dit na de weeën te hebben opgevangen in het bad. Bij mijn eerste ging ik al heel erg in mijn lijf mee. Ik zei continu tegen mezelf. Mijn lijf weet wat het moet doen, mijn baby ook. Go with the flow. Elke wee zag ik als een golf waarbij ik mezelf in een bootje visualiseerde die de golf trotseerde. Zo voelde ik mijn dochtertje ook tijdens de overgangsfase indalen en voelde ik haarfijn aan dat mijn persfase was begonnen. Echter ik was slechts twee uur in het centrum dus ik werd niet geloofd. Ik werd uit bad gehaald op de baarkruk gezet om te kijken hoe ver ik was. Op dat moment zagen zed dat ik wel degelijk gelijk had. Dus mocht ik persen en miste ik mijn badbevalling. Dit zou me niet gebeuren bij mijn tweede. Mijn zoontje kwam thuis in bad ter wereld waar ik hem zelf omhoog tilde. Precies zoals bij mijn moeder hoefde de verloskunde niets te doen. Ik zat in mijn eigen bubbel, ving mijn weeën rustig op en had volledig de controle over mijn bevalling. Na 1 uur in bad te hebben gezeten en 1 x persen kwam mijn zoontje ter wereld in bad. Helaas had de verloskunde niet in de gaten dat kindjes die in bad ter wereld komen heel rustig ter wereld komen. Zo heeft ze de wens van het uit laten kloppen van de navelstreng niet nageleefd uit angst dat er iets mis was. Helaas is de medische wereld tegenwoordig vrij angstig om te wachten met protocollen. Terwijl bevallen is iets heel natuurlijks. We doen dit al jaren. Ons lijf is hiervoor gemaakt. Interventie zorgt in heel veel gevallen eerder voor onrust en vetraging. Mindset is key en zo ook bij bevallen.

You are born for birth

About Us

Paragraph. Sed molestie tellus eros, sed ultricies nisi egestas ut. Suspendisse id ornare nulla. Vestibulum in condimentum diam, a luctus leo. Sed vel pharetra felis. Nullam eu tincidunt erat. Mauris sit amet venenatis dui. Fusce nulla odio, tristique sit amet malesuada quis, gravida eget nunc. Fusce vulputate vulputate turpis, id scelerisque justo ullamcorper in.

Sed at vestibulum augue. Aenean vel dapibus nisi. Fusce nec odio luctus, bibendum velit a, placerat sapien. Aliquam et sem odio. In ullamcorper nisi nunc, et molestie ipsum iaculis sit amet. In porta nec dolor non consectetur. Duis volutpat euismod neque sed blandit. Curabitur non magna porttitor nulla viverra pretium.

Hyperlink