Badbevalling 5 voordelen

Denk jij erover na om in bad te bevallen?

Dit zijn een aantal voordelen:

1 Beweging: In het water ben je gewichtloos waardoor je je makkelijker kan bewegen. Zo kan je gemakkelijk van houding veranderen in water dan op bed. Het veranderen van houding tijdens de bevalling bevordert de bevalling.

2 Kleinere kans op scheur of knip: Een bevalling in bad gaat doorgaans meer geleidelijk. Hierdoor wordt het perineum langzamer opgerekt en daarbij ook soepeler gemaakt door het warme water.

3 Pijnstilling: Door het warme water ontspan je je lichaam en wordt er endorfine aangemaakt. Endorfine heeft een pijnstillende werking waardoor je beter je wee├źn kunt opvangen. Hierdoor neemt de behoefte aan bijvoorbeeld lachgas of een ruggenprik af.

4 Rustige start: Baby’s die geboren worden in het water worden waterbaby’s genoemd en zijn over het algemeen rustig waardoor ze niet of amper hoeven te huilen. De overgang van een baarmoeder naar een warm badje is een stuk aangenamer.

5 Fijn voor partner: Je partner kan zich een stuk nuttiger voelen door te helpen het bad op te zetten het watertemperatuur in de gaten te houden.