borstvoeding

Mijn vader drinkt mijn gekolfde moedermelk

Wat zeg je?… Ja echt mijn vader drinkt mijn moedermelk. Veel mensen denken mij niet goed te hebben verstaan wanneer in een gesprek toevallig naar voren komt dat ik niet enkel voor mijn baby Elias kolf. En stiekem ben ik er ook trots op dat ik dit voor mijn vader kan doen. 

Alweer bijna 4 jaar geleden kregen mijn vader, moeder en mijn zusjes en ik de schrik van ons leven toen bij mijn vader prostaatkanker werd geconstateerd. Nu zijn er veel mannen die deze vorm van kanker krijgen en hier goed mee kunnen leven. Mijn oude baas deed hier zelfs heel luchtig over zo van: “Oh joh mijn halve familie heeft prostaatkanker en ze zijn allemaal genezen”. 

Je zou ook denken gezien mijn vader nog maar 58 was toen hij dit bericht kreeg een milde vorm zou hebben. Helaas bleek niets minder waar. Hij had meteen een agressieve vorm te pakken en zaten er dus al uitzaaiingen in zijn bekken en botten. De niet zo sympathieke arts gaf aan dat hij 2 jaar kon hebben en met heel veel geluk en een wonder nog 18 jaar mee kon. Met die uitspraak konden we dus helemaal niets. 

De vloer viel onder ons vandaan. Maar nog het meeste bij mijn vader. Zijn lijf had hem letterlijk teleurgesteld. Hij die altijd gezond was, alles aankon en altijd sportief was bleek deze vorm van kanker te hebben. Natuurlijk greep mijn vader meteen alles aan en gooide het roer om qua voeding. Zo ging hij biologisch eten en liet suiker staan. Ik op mijn beurt speurde ook het internet af op zoek naar een remedie voor mijn vader. 

Al snel stuitte ik op een artikel uit Amerika waar ik las dat iemand met kanker de moedermelk dronk van zijn vrouw en was genezen. Je begrijp dat mijn oren gingen klapperen. Want exact op dat moment gaf niet alleen ik borstvoeding maar ook mijn zus en zusje. Ik vond meer en meer artikelen waarbij mensen met kanker Moedermelk dronken en hele goede resultaten boekten. Sommige van hen gingen zelfs zo ver dat ze Moedermelk online kochten. Ik deelde dit natuurlijk meteen met mijn vader en zusjes en zo kwam het dat mijn vader onze ‘liquid gold’ ging drinken. Hoe was het ook mogelijk dat hij op dat moment 3 dochters had die borstvoeding gaven?

Ik zal niet pretenderen dat moedermelk het medicijn tegen kanker is, maar wonderbaarlijk genoeg kwamen de resultaten van mijn vader keer op keer heel goed terug. Zijn PSA waarde die torenhoog was kelderde als 1 rechte lijn naar beneden. Daarnaast kreeg mijn vader op dat moment ook chemo en daar waar hij de meest nare verhalen had gehoord over hoe ziek je hiervan kon zijn dronk hij vaak meteen na zijn chemo de moedermelk en werd niet ziek of misselijk. 

Natuurlijk kan dit ook een placebo effect zijn en zijn er genoeg mensen die het zullen tegen spreken, maar het motto van mijn vader luidt: Baat het niet dan schaad het niet! En zolang wij geloven dat het helpt dan helpt het ook! 

En zo is het maar net! We zijn nu 4 jaar verder en de resultaten van mijn vader zijn nog steeds goed. Ik heb met Elin 2 jaar borstvoeding gegeven en dus zo ook mijn vader 2 jaar kunnen voorzien van Moedermelk. Inmiddels ben ik opnieuw mama geworden van Elias en vanaf de eerste melk die ik kon missen ben ik wederom weer voor mijn vader aan het kolven. 

Toevallig zag ik onlangs op Netflix een aflevering van een documentaire waarbij een oudere man al 20 jaar moedermelk dronk met tevens prostaatkanker. Dus ik werd meteen weer gemotiveerd om om zoveel mogelijk te gaan kolven voor mijn vader en een voorraad voor langere tijd op te bouwen.

Dus op naar die 20 jaar en daar voorbij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *